020 7690 660 tilaus@jrwood.fi

Jatkokäsittelyohje (puuvalmiit ulkoverhouslaudat)

PUUVALMIIT ULKOVERHOULAUDAT

(Ensimmäinen pintakäsittely tapahtuu yli 60 h höyläyksestä)

MAALAUSOLOSUHTEET

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalattavan puun kosteus saa olla enintään 20 % puun kuivapainosta. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli +5 ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. On vältettävä maalausta suorassa auringonpaisteessa.

ALUSTAN KÄSITTELY

Pinnasta poistetaan irtonainen aines, pöly ja lika. Homehtuneet kohdat pestään homepesuliukoksella, huuhdellaan huolellisesti vedellä ja annetaan kuivua ennen maalausta. Sinkitsemättömät naulat ja muut syöpyvät metalliosat maalataan FERREX-ruosteenestomaalilla.

MAALAUSKÄSITTELY

Puunsuojaus: Pinta sivellään värittömällä puunsuojalla esim. WOODEX-kyllästeellä. Pohjamaalaus: Puupinnat pohjamaalataan 10 % ohennetulla NORDICA -pohjamaalilla. Kuivumisaika on 1 vrk lämpötilassa +20C, 2 vrk lämpötilassa +15C ja 3 vrk lämpötilassa +5C.

Pintamaalaus: NORDICA- pohjamaalilla maalattu puupinta voidaan pintamaalata sekä dispersio- että öljymaaleilla. Maalaus tulee tehdä kahteen kertaan. Pintamaaleiksi suosittelemme: NORDICA EKO, PANU, CELLO WINTEX ja AINOLA PRO talomaaleja; WOODEX peittäviä puunsuojia tai WINTOL ja CELLO VILLA öljymaalia.

Lautojen poikkisahatut päät maalataan erittäin huolellisesti.