020 7690 660 tilaus@jrwood.fi

Viimeistelymaalausohje (pintamaalatut ulkoverhouslaudat)

Ulkoverhoustuotteiden viimeistelymaalausohje

Alustan käsittely ennen pintamaalausta

Poista pinnasta irtonainen aines, pöly ja lika. Homehtuneet kohdat pestään BIOKLEEN LEVÄ- ja HOMEPESULIUOKSELLA, huuhdellaan huolellisesti vedellä ja annetaan kuivua ennen maalausta. Sinkitsemättömät naulat ja muut syöpyvät metalliosat maalataan FERREX ruosteenestomaalilla.

Viimeistelymaalaus

Pintamaalatuille ulkoverhouslaudoille on asennuksen jälkeen suoritettava viimeistelymaalaus. Viimeistelymaalaus tulee suorittaa huolellisesti siten, että sillä saavutetaan riittävä pintakerroksen paksuus. Riittävä kerros saavutetaan, kun maalinkulutus on noin 1 litra /6-7m2 , maalinvalmistajan Teknos Oy:n suosittelemalla, ohentamattomalla maalilla.

Suosittelemme, että tuotteet viimeistelymaalataan seuraavilla Teknos Oy:n valmistamilla tuotteilla:

• Nordica Eko Talomaali

• Akrylin Talomaali

Viimeistelymaalaus tulee suorittaa mahdollisimman pian asennuksen jälkeen, kuitenkin viimeistään 1 vuoden kuluessa asennuksesta. Ulkoverhouslautojen poikkisahauspinnat maalataan huolellisesti vähintään kahteen kertaan.

Maalausolosuhteet

Maalattavan pinnan tulee olla kuiva. Maalattavan puun kosteus saa olla enintään 20 % puun kuivapainosta. Maalaustyön ja maalin kuivumisen aikana tulee ilman, pinnan ja maalin lämpötilan olla yli + 5º C ja ilman suhteellisen kosteuden alle 80 %. Vältä maalausta suorassa auringonpaisteessa.